Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Jihadister till motattack i Syrien – 21 döda

Syrien • Publicerad 6 juni 2019
Jihadistiska rebeller från Hayat Tahrir al-Sham (HTS) har gått till motattack mot syriska regeringssoldater i Hamaprovinsen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild.
Jihadistiska rebeller från Hayat Tahrir al-Sham (HTS) har gått till motattack mot syriska regeringssoldater i Hamaprovinsen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild.Foto: Al-Qaidakopplade medieorganet Ibaa via AP/TT

Minst 21 regeringssoldater ska ha dödats i samband med strider mot jihadistiska rebeller i nordvästra Syrien.

Sedan mer än en månad tillbaka har den syriska regeringen tillsammans med dess allierade Ryssland raketbeskjutit landets nordvästra hörn, som kontrolleras av den al-Qaidakopplade alliansen Hayat Tahrir al-Sham.

Annons

De senaste striderna i Hama-provinsen ska ses som en motattack, säger Rami Abdel Rahman, chef för det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet, som bevakar kriget från Storbritannien.

– De (jihadisterna) har stått för ett antal landvinningar, säger Rahman.

Sedan striderna intensifierades i april har mer än 300 dött, enligt observatoriet. Så många som 270 000 har enligt FN tvingats fly undan regimens bombningar.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons