Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ingen kvar på sjukhus efter explosionen

Brott • Publicerad 9 juni 2019
Exteriörbild på den mest skadade fastigheten efter fredagens explosion i Linköping.
Exteriörbild på den mest skadade fastigheten efter fredagens explosion i Linköping.Foto: Jeppe Gustafsson/TT

De två patienter som fick stanna kvar på sjukhus efter fredagens explosion i Linköping har fått lämna sjukhuset, uppger Region Östergötland enligt .

Den siste patienten, en man i 70-årsåldern, opererades akut. Skadorna var dock lindriga och han kunde lämna sjukhuset vid 18-tiden på lördagen.

Annons

Platsen för explosionen är fortfarande avspärrad.

– Den avgränsas nu av stängsel och betongsuggor och bevakas av väktare, säger polisens presstalesperson Björn Öberg till TT.

Ingen misstänkt eller gripen finns i ärendet. Polisen ser en koppling till kriminella miljöer som det mest sannolika alternativet, men det kan ännu inte bekräftas.

Explosionen tros ha orsakats av en sprängladdning som detonerat i eller i anslutning till ett öppet cykelförråd nära den mest skadade fastigheten. Det är oklart exakt vad som smällt.

– Bombtekniker jobbar på platsen och vi har sökt av med hundar. Prover ska analyseras av Nationellt forensiskt centrum (NFC), så förhoppningsvis får vi svar snart, säger Öberg.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons