Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

"Han är Zlatan liksom – det är kvalitet"

Han kom, han sågs, han tränade.
Zlatan Ibrahimovics gästspel med Hammarby väckte stor uppmärksamhet i ett avstannat fotbolls-Sverige.
Fotboll • Publicerad 9 april 2020
Zlatan Ibrahimovic på väg att lämna Årsta IP efter träningen med Hammarby.
Zlatan Ibrahimovic på väg att lämna Årsta IP efter träningen med Hammarby.Foto: Henrik Montgomery/TT

Den 38-årige Milananfallaren har lämnat Italien under coronakrisen och åkt hem till Sverige.

Under den ofrivilliga semestern passade han för första gången på att träna med Hammarby, den allsvenska klubben där han sedan i höstas är delägare.

Annons

– Jag pratade lite med honom i går kväll och sade att han var välkommen. Han har varit hemma med familjen i Stockholm och ville känna på boll, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson.

– Med Milans goda minne kunde han vara med. Jag tror att han har tränat ganska mycket själv på slutet. Som fotbollsspelare vill man spela fotboll.

"En i gänget"

Ett 15-tal spelare från A-truppen och samarbetsklubben IK Frej var med på det frivilliga passet i vårsolen.

Och så Sveriges största fotbollsstjärna genom tiderna då.

– Det var framför allt kul för de yngre killarna. Han kom in som en i gänget och var väldigt avslappnad, säger Jansson.

TT: Hur såg han ut?

– Han är Zlatan liksom. Det är kvalitet.

Efteråt lämnade Zlatan Ibrahimovic Årsta IP söder om Stockholm utan att ge några intervjuer. Han vinkade åt vakten och körde iväg.

TT: Kommer han tillbaka?

– Det är inte omöjligt. Vi kör en återstart på måndag med riktig träning om man säger så. Det är klart att han är välkommen om det blir så. Det höjer nivån, säger Jesper Jansson.

Kontraktet går ut

Annons

Ibrahimovics kontrakt med Milan går ut efter säsongen och enligt italienska medieuppgifter är det redan klart att han kommer att lämna Serie A-klubben.

Jesper Jansson ser inte gästträningen som ett tecken på att Ibrahimovic även skulle kunna tänka sig att spela för Hammarby när allsvenskan förhoppningsvis drar igång senare i år.

– Jag spekulerar inte i sådant. Han är Milanspelare och vi förhåller oss till det, säger sportchefen.

– Vi har en bra dialog, men det är inte om fotbollsspelandet. Det är om klubben i stort. Nu har vi pratat lite mer när han har varit hemma.

Testar inga spelare

Ibrahimovics hemstad Milano ligger i Lombardiet, en av de italienska regioner som drabbats hårdast av coronaviruset. Jesper Jansson känner inte till om han testats för smittan.

– Det får du fråga honom om. Vi i Hammarby förhåller oss till Folkhälsomyndigheten och de regler vi har satt upp här på Årsta IP. Vi har inte tagit några tester. Men så fort någon har känt sig hängig har den fått stanna hemma.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons