Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Molly Hammar: Det känns historiskt

Från Owe Thörnqvist till Molly Hammar – "Allsång på Skansen" är tillbaka med både gamla veteraner och unga debutanter på Sollidenscenen.
Musik • Publicerad 11 juni 2019
Molly Hammar och Owe Thörnqvist gästar "Allsång på Skansen" i sommar.
Molly Hammar och Owe Thörnqvist gästar "Allsång på Skansen" i sommar.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Det är dags för 40-årsjubileum av "Allsång på Skansen". Programmet sändes för första gången i SVT 1979 och har varit ett stående inslag i SVT:s sommar-tv sedan 1990.

Programledaren Sanna Nielsen har guidat tittarna genom allsången sedan 2016.

Annons

– Det är fjärde året och jag vet hur programmet funkar. Och det känns lite mer som att programmet är mitt nu, om ni förstår mig rätt. Jag känner att det har landat i mig och att jag verkligen kan se vem jag är i programmet, säger hon.

I det första avsnittet gästar Astrid S, Carola, Timbuktu & Damn och Melodifestivalvinnaren John Lundvik.

Lundvik har tidigare uppträtt i "Allsång på Skansen" tillsammans med Lill Lindfors, men det här blir hans första framträdande som soloartist. Redan när artisterna presenterades hade fans samlats på Skansen, och ropade högt efter idolerna.

– Jag tror att det kommer att bli någonting helt utöver det vanliga. Om det börjar så här bra under en presskonferens kan man bara ana hur det blir vid premiärprogrammet, säger han.

"Tittat i 23 år"

Molly Hammar, som tidigare har tävlat i "Idol" och Melodifestivalen, gör sin debut i "Allsång på Skansen".

– Jag skrek när jag fick reda på att jag skulle vara med. Jag har vuxit upp i Stockholm, jag har varit och tittat på sändningarna, det här känns historiskt, säger hon och tillägger:

– Jag har tittat på programmet i typ 23 år, det finns många härliga minnen, säger hon.

Bryant får egen timme

Tidigare somrar har artister som Bo Kaspers Orkester, Håkan Hellström och Laleh fått en egen timme på Sollidenscenen. I år är det Miriam Bryants tur.

– Jag har släppt två nya singlar i år och jag kommer att ha släppt den första delen av mitt album när vi kör allsångstimmen. Det blir nya låtar från skivan men också gamla grejer, kanske någon gästartist, säger hon.

Hon är nu ute på sin sommarturné, och reagerade med kontrollerad glädje när hon fick allsångsbeskedet.

Annons

– Jag sade "Ja, kul, vi kör på det". Det var inte så att jag skrek "aaaaa", säger hon.

TT: Vad har du för relation till "Allsång på Skansen"?

– Man har gjort det några gånger nu. Det är en trevlig dag som alltid brukar vara kul, man träffar roliga människor, det är bra publik och fin stämning. Det är otroligt att vi vill bevara viskulturen vi har i Sverige, säger hon.

Programmet har premiär den 25 juni klockan 20.00 i SVT1 och sänds under åtta veckor.

Sofia Sundström/TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons