Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Hjärnskadad fransman död efter år i koma

Frankrike • Publicerad 11 juli 2019
Demonstranter utklädda till mimare håller skyltar med texten "Nej till dödshjälp för 'gamla'" vid en manifestation i Paris. Arkivbild.
Demonstranter utklädda till mimare håller skyltar med texten "Nej till dödshjälp för 'gamla'" vid en manifestation i Paris. Arkivbild.Foto: Michel Euler/AP/TT

Fransmannen Vincent Lambert, som legat i koma i åratal efter en bilolycka, har avlidit på sjukhus sedan läkarna för en dryg vecka sedan avbrutit hans livsuppehållande vård, uppger familjen.

Den 42-årige Lambert skadades svårt i en krock 2008, och läkarna konstaterade tidigt att hans tillstånd var så allvarligt att han inte skulle vakna ur sin koma. Lamberts hustru, flera av hans syskon och de läkare som vårdar honom har länge velat avbryta den livsuppehållande behandlingen, men hans föräldrar motsatte sig detta med hänvisning till sin katolska tro.

I slutet av juni slog Frankrikes högsta juridiska instans fast att de livsuppehållande åtgärderna fick avbrytas.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons