Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Hiphopmogul är dollarmiljardär

Musik • Publicerad 4 juni 2019
Jay-Z på scen 2017. Arkivbild.
Jay-Z på scen 2017. Arkivbild.Foto: Scott Roth/AP/TT

Jay-Z kan unna sig lite bling-bling. Den amerikanske entreprenören och musikern kan numera titulera sig dollarmiljardär, enligt . Det är få inom nöjesindustrin som lyckas samla ihop så stora tillgångar, och Jay-Z är den förste hihopartisten som gör det.

49-åringen sålde i unga år knark på gatan, innan han vände sig till musiken. Han släppte debutplattan "Reasonable doubt" 1996 på det egna skivbolaget, och har förutom en framgångsrik och lukrativ musikkarriär också startat klädmärke, lanserat en konjak, skaffat sig ett champagneföretag och har startat Spotifykonkurrenten Tidal.

Annons

Dessutom äger Jay-Z, eller Shawn Corey Carter som han egentligen heter, konstverk och fastigheter till ett sammanlagt värde på över 100 miljoner dollar, enligt Forbes.

– Om han är en miljardär nu, föreställ dig vad han kommer att bli. För han har bara börjat, säger Kaseem Dean, producent bakom flera av Jay-Z hits, till magasinet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons