GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hängda dockor utanför flera kommunhus

Dockor har hängts upp utanför kommun- och stadshus på flera orter i södra Sverige. Enligt polisen handlar det om dockor som ska likna döda personer.
Brott • Publicerad 15 november 2019
Dockor har hängts upp utanför kommunhus, enligt polisen. Arkivbild.
Dockor har hängts upp utanför kommunhus, enligt polisen. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT

Dockorna har hängts upp med snara runt halsen i Ronneby, Skurup och Båstad, rapporterar BLT.

– Det är någon eller några, med tanke på den geografiska spridningen troligtvis några, som har hängt upp dockor i människostorlek med snara runt halsen. På dockorna har de lämnat en papperslapp med politiska budskap, säger Jimmy Modin, polisens presstalesperson, till TT.

Hur de politiska budskapen lyder vill polisen inte gå in på. Enligt BLT ska en uppsatt papperslapp på dörren till Ronneby stadshus dock ha innehållit ett högerextremt budskap som kan tolkas som ett hot mot politiker.

Larmen om dockfynden kom under fredagsmorgonen, från flera privatpersoner. Det finns inga misstänkta, men polisen tror att dockaktionen kan ha utförts av samma gruppering.

– Med tanke på det liknande tillvägagångssättet och med liknande budskap så känner vi oss ganska trygga i att de hör ihop, säger Jimmy Modin.

Dockupphängningarna tros ha utförts under natten. Polisen har tagit ner samtliga dockor.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer