Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Halep utklassade Williams i Wimbledon-finalen

Det tog 56 minuter.
Sedan hade Simona Halep krossat Serena Williams rekordjakt.
Rumänskan vann finalen i Wimbledon efter fantastiskt spel och 2–0 i set.
Tennis • Publicerad 13 juli 2019
Simona Halep fick lyfta Wimbledon-pokalen för första gången.
Simona Halep fick lyfta Wimbledon-pokalen för första gången.Foto: Ben Curtis/AP/TT

På andra sidan stod ingen mindre än Serena Williams, på jakt efter en tangering av Margaret Courts rekord på 24 grand slam-titlar i singel. Men Simona Halep visade inga som helst nerver och fick en drömstart i sin första Wimbledon-final i karriären.

Rumänskan storspelade från första bollen och stod till slut som segrare i två raka set, 6–2, 6–2. Efteråt avslöjade hon att nerverna trots allt funnits där.

Annons

– Men jag var nervös, sade Halep i segerintervjun i Kanal 5:s sändning.

– Min mage var inte så bra inför matchen, men visste att det inte fanns tid för några känslor.

"Känns overkligt"

På något sätt lyckades Halep trycka undan såväl magbekymmer som nervositet. Hon såg otroligt avslappnad ut i sitt spel och hade en makalös precision i varje boll. Samtidigt gick Williams inte att känna igen med många enkla misstag och slarvigt spel.

Först efter att Halep inlett genom att ta fyra raka game svarade Williams med en reducering. Men Halep flög med sina snabba ben trots allt fram till 6–2 i första set.

– Det var den bästa matchen jag spelat, och Serena har varit en stor inspiration för mig, sade Halep med Wimbledon-pokalen i händerna.

– Det känns overkligt, och det är väldigt speciellt.

Williams, som vunnit Wimbledon sju gånger, har haft stora skadeproblem under året och inte kunnat spela så mycket tennis som hon önskat. Före finalen i London hade hon inte varit i en grand slam-final sedan förra året när hon fick se sig besegrad först i Wimbledon och därefter i US Open. Och tangeringen av Courts rekord får vänta ytterligare.

Hyllades av Williams

Amerikanskan hade den här gången inte mycket att sätta emot Haleps storspel och andra set slutade också det 6–2. Efter blott 56 minuters spel kunde Halep sträcka armarna i luften.

– Hon (Halep) spelade verkligen helt otroligt. När någon spelar så bra är det bara att gratulera, säger Williams efteråt.

Det var Haleps andra grand slam-titel efter totalt fem finaler i karriären och efteråt riktade hon ett tack till sin mamma som satt på läktaren.

– Det var min mammas dröm, hon sade det till mig när jag var runt tio år, att om du vill göra något stort inom tennisen så ska du spela finalen i Wimbledon, så tack mamma, sade Halep och tittade upp mot läktaren där hennes mamma stod och torkade bort glädjetårarna.

Marie Carlsson/TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons