Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Guaidó vill inte förhandla med Maduro

Venezuela • Publicerad 3 juli 2019
Venezuelas oppositionsledare Juan Guaidó. Arkivbild.
Venezuelas oppositionsledare Juan Guaidó. Arkivbild.Foto: Ariana Cubillos/AP/TT

Den venezuelanske oppositionsledaren Juan Guaidó säger att han inte har några planer på att återuppta samtalen med president Nicolás Maduro.

– För demokrater är det aldrig läge att förhandla med gisslantagare, de som begår övergrepp mot mänskliga rättigheter eller med en diktatur, säger Guaidó.

Annons

Maduro däremot säger att han är övertygad om att samtal mellan regeringen och oppositionen kommer att resultera i en överenskommelse i år.

– Vi kommer att uppnå ett bra avtal 2019, sade Maduro i samband med ett politiskt möte.

Maduro-regeringens utrikesminister Jorge Arreaza säger att man väntar på att oppositionen ska ta initiativ till att återuppta medlarsamtalen som hölls i Oslo i slutet av maj.

Guaidós uttalande kommer sedan regeringen i söndags bekräftat att officeren Rafael Acosta, som greps för inblandning i ett påstått kuppförsök mot Maduro, hade avlidit. Guaidó och Acostas familj säger att han torterats till döds.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons