Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Granqvist tveksam till spel i EM-kvalet

Andreas Granqvist stod över söndagens Skånederby.
Nu meddelar mittbacken att det sannolikt inte blir något spel i EM-kvalet heller.
Fotboll • Publicerad 2 juni 2019
Andreas Granqvist fick från läktarplats se sitt Helsingborg förlora mot Malmö.
Andreas Granqvist fick från läktarplats se sitt Helsingborg förlora mot Malmö.Foto: Andreas Hillergren/TT

Andreas Granqvist har under en tid dragits med skadebesvär i både mage och ljumske. I söndagens Skånederby fick den svenske landslagskaptenen från läktaren se sitt Helsingborg förlora, 0–1, hemma mot Malmö.

Trots skavankerna togs mittbacken ut i förbundskapten Janne Anderssons spelartrupp till de stundande EM-kvalmatcherna mot Malta (7 juni) och Spanien (10 juni) – men nu meddelar "Granen" själv att han sannolikt inte kommer hinna bli spelklar i tid.

Annons

– Det är inte jätteaktuellt att spela mot Malta, säger 33-åringen till Aftonbladet och säger så här om chansen till spel mot Spanien:

– Det är jättesvårt. Vi får ta det dag för dag. Den är kanske mer aktuell men jag har inte spelat sedan matchen mot AIK för ett antal veckor sedan (15 maj). Det är inte vilket lag som helst vi möter. Jag vill inte chansa. Det måste funka till 100 procent för att jag ska spela någon match. Jag har ett kontrakt med HIF som jag vill respektera. Jag vill inte komma tillbaka till HIF och vara skadad i höst och missa massa matcher för att jag chansade mot Malta eller Spanien.

Förutom Andreas Granqvist är även Victor Nilsson Lindelöf skadad och har lämnat återbud till landslagssamlingen. De mittbackarna som Janne Andersson har att förfoga över i övrigt är Pontus Jansson, Filip Helander, Alexander Milosevic och Per Karlsson.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons