Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Gasläcka på motell i Kanada – många skadade

Kanada • Publicerad 9 juli 2019
Winnipeg i Kanada.
Winnipeg i Kanada.Foto: TT

46 personer har förts till sjukhus efter en kolmonoxidläcka på ett motell i Winnipeg i Kanada, rapporterar .

Minst 15 personer har livshotande skador, medan tillståndet för 26 personer är stabilt. Tillståndet för resterande fem beskrivs som instabilt.

Annons

Två av de drabbade är barn, men de har inte livshotande skador. Drygt 50 personer befann sig i byggnaden när ett gaslarm utlöstes strax efter klockan 10 lokal tid.

Ett vittne säger till att han såg skadade människor utanför motellet när han körde förbi.

– Jag tror inte att de mådde så bra. Några låg på bårar, några gick. Jag har aldrig sett så många bilar, ambulanser och poliser i området, säger han.

Kolmonoxid är en mycket giftig gas utan färg, lukt eller smak. I höga koncentrationer blockerar den syretransporten till kroppens vävnader, varpå syrebrist uppstår i cellerna.

Lindrig förgiftning ger symptom som yrsel, huvudvärk och illamående. Högre koncentrationer kan ge medvetslöshet, kramper och andningssvikt.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons