Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Franska läkare avbryter livsuppehållande vård

Frankrike • Publicerad 2 juli 2019
Demonstranter utklädda till mimare håller skyltar med texten "Nej till dödshjälp för 'gamla'" vid en manifestation i Paris. Arkivbild.
Demonstranter utklädda till mimare håller skyltar med texten "Nej till dödshjälp för 'gamla'" vid en manifestation i Paris. Arkivbild.Foto: Michel Euler/AP/TT

Läkare i Frankrike avbryter den livsuppehållande vården för 42-årige Vincent Lambert, som skadades svårt i en bilolycka 2008 och sedan dess har legat i koma, enligt familjemedlemmar.

I förra veckan slog Frankrikes högsta juridiska instans fast att de livsuppehållande åtgärderna får avbrytas, eftersom det inte finns något hopp om att Lambert kommer att återfå medvetandet. Beslutet satte punkt för en mångårig tvist mellan 42-åringens familjemedlemmar i franska domstolar och Europadomstolen för mänskliga rättigheter.

Lamberts fru, flera av hans syskon och de läkare som vårdar honom har velat avbryta de livsuppehållande åtgärderna. Men Lamberts föräldrar, som är troende katoliker, har vägrat.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons