Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Förlusttyngt Slack på väg till börsen

Ekonomi • Publicerad 11 juni 2019
Slack siktar på en så kallad direktnotering, utan nyemission, på New York-börsen den 20 juni. Arkivbild.
Slack siktar på en så kallad direktnotering, utan nyemission, på New York-börsen den 20 juni. Arkivbild.Foto: Mark Lennihan AP/TT

San Francisco-baserade Slack Technologies, som tillverkar en app för internkommunikation på arbetsplatser, siktar på notering på New York-börsen den 20 juni.

Det handlar om en så kallad direktnotering, där bolaget alltså avstår från att göra en nyemission. De aktier som kommer noteras kommer i stället från ägarnas befintliga innehav.

Annons

Bolaget räknar med ett intäktslyft på omkring 50 procent till 590–600 miljoner dollar under räkenskapsåret 2020. Men någon vinst väntas det inte bli. Rörelseresultatet, justerat för engångsposter, antas bli en förlust på 182–192 miljoner dollar.

Slack, som bland annat konkurrerar med Microsoft Teams, hade 95 000 betalande kunder under årets första kvartal och redovisade då ett intäktslyft på 67 procent till 134,8 miljoner dollar. Rörelseförlusten för kvartalet blev 33,8 miljoner dollar, mot förlusten på 20,2 miljoner under motsvarande kvartal ett år tidigare.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons