Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

"Foppa" ska lobba för svenskt vinter-OS

Olympiskt • Publicerad 14 juni 2019
Peter Forsberg ska försöka få ett vinter-OS till Sverige. Arkivbild.
Peter Forsberg ska försöka få ett vinter-OS till Sverige. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Den 24 juni sker omröstningen som bestämmer om Stockholm får arrangera vinter-OS och Paralympics 2026. Den svenska OS-kandidaturen tar hjälp av en rad nuvarande och tidigare OS-medaljörer för att påverka IOK-delegaterna på plats inför själva avgörandet som sker i Lausanne.

Till Schweiz reser bland annat skridskoåkaren och trefaldige OS-guldmedaljören Tomas Gustafson, liksom ishockeyspelaren Peter Forsberg, curlingspelaren Anette Norberg och simmaren Gunnar Larsson, alla med två OS-guld vardera.

Annons

Svenska idrottsprofiler på plats inför IOK-mötet blir även namn som höjdhopparen Stefan Holm, slalomstjärnan Frida Hansdotter, ishockeyspelaren Jonas Bergqvist och skicrossåkaren Anna Holmlund.

Stockholm vill arrangera OS-tävlingarna i kälksporterna i Lettland. Därifrån kommer till Lausanne bobstjärnan Jänis Kipurs, som tagit ett OS-guld.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons