Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Flera skadade efter brand på migrantboende

Bosnien-Hercegovina • Publicerad 1 juni 2019
Runt 3|500 migranter tros bo i åtta olika boenden längs med gränsen till Kroatien.
Runt 3|500 migranter tros bo i åtta olika boenden längs med gränsen till Kroatien.Foto: Amel Emric/AP

29 migranter har skadats i samband med en brand på ett boende för migranter i Velika Kladusa i nordvästra Bosnien-Hercegovina.

Hur allvarliga skadorna är och vad som orsakat branden är fortfarande oklart. Trots att det är juni är det just nu ovanligt kallt i Bosnien-Hercegovina, vilket gör att lokala myndigheter misstänker att branden kan ha orsakats av att någon av de 500 migranterna i boendet försökt värma sig.

Annons

Branden är den andra som drabbar migranter i landet på kort tid. För tre veckor sedan omkom tre personer i en brand i en övergiven byggnad.

Bosnien-Hercegovina är en av de sista utposterna på den så kallade Balkanrutten – på andra sidan gränsen börjar Kroatien och EU. Förra året anlände 25 000 migranter till landet via Serbien eller Montenegro och hittills i år har 6 000 gjort samma sak.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons