Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Fler döda hittade efter Budapestolyckan

Ungern • Publicerad 5 juni 2019
Sökinsatsen pågår ännu efter förra veckans båtolycka i centrala Budapest. Ännu saknas 15 personer.
Sökinsatsen pågår ännu efter förra veckans båtolycka i centrala Budapest. Ännu saknas 15 personer.Foto: Laszlo Balogh/AP/TT

Ytterligare personer har hittats döda efter båtolyckan på Donau i centrala Budapest förra veckan. Av de totalt 28 personer som befaras ha omkommit har därmed 13 personer återfunnits.

En kropp hittades nedströms ungefär åtta mil söder om Budapest.

Annons

Dykare upptäckte en kropp vid en ingång till den sjunkna båten, meddelar ungersk polis. Vraket är fortfarande svåråtkomligt och sikten i vattnet uppges vara dålig, vilket innebär att det ännu inte genomsökts helt och hållet.

– Vi ska avgöra om vi kan börja bärga fartyget med en kran i morgon eller på fredag, säger den sydkoreanska försvarsattachén Song Shun-keun, som är på plats i Ungern.

Ombord på olycksfartyget fanns 33 sydkoreanska turister och två ungerska besättningsmedlemmar.

Ungerska myndigheter har sökt i Donau ända till gränsen till Serbien. Merparten av de omkomna tros dock vara kvar inuti båten.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons