Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Firande fotbollssupporter körde över familj

Frankrike • Publicerad 12 juli 2019
En man har gripits efter att ha kört över en familj i franska Montpellier. Arkivbild.
En man har gripits efter att ha kört över en familj i franska Montpellier. Arkivbild.Foto: Christophe Ena/AP/TT

En kvinna dog och hennes ettåriga bebis skadades allvarligt när en algerisk fotbollssupporter som firade en seger tappade kontrollen över sin bil. Kvinnans andra barn, en 17-årig dotter, skadades lindrigt.

Den 21-åriga mannen körde i hög hastighet genom staden Montpellier i södra Frankrike när olyckan inträffade. Mannen har gripits.

Annons

– För närvarande försöker vi förstå omständigheterna kring den här tragedin, säger en icke namngiven talesperson för myndigheterna, som tilläger att många människor befann sig på gatorna vid olyckstillfället.

Mannen firade Algeriets seger mot Elfenbenskusten i Afrikanska mästerskapet i fotboll, en vinst som skickade landet vidare till semifinal.

Segern följdes av oroligheter även i andra delar av landet. I Paris samlades supportrar längs paradgatan Champs-Élysées och plundrade butiker, och polisen skingrade folkmassor på flera tusen stökiga supportrar med tårgas både i Paris och i Marseille. Totalt anhölls 73 personer, merparten i Paris, varav tio minderåriga.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons