Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Filippinerna slår tillbaka mot FN-rapportörer

Filippinerna • Publicerad 8 juni 2019
Filippinernas president Rodrigo Duterte. Arkivbild.
Filippinernas president Rodrigo Duterte. Arkivbild.Foto: Eugene Hoshiko/AP/TT

Filippinerna avvisar FN-rapportörers uppmaningar till en oberoende utredning om påstådda brott mot mänskliga rättigheter i landet.

"FN:s elva särskilda rapportörers agerande när de använder sig av partiska och falska återgivningar av faktauppgifter, förvanskade med uppsåtliga anklagelser mot myndigheterna, visar på oförlåtliga intrång på vår suveränitet", säger president Rodrigo Dutertes talesperson Salvador Panelo i ett uttalande.

Annons

De FN-knutna rapportörerna är oberoende och representerar inte FN. De bad under fredagen FN:s råd för mänskliga rättigheter att titta närmare det "häpnadsväckande antalet olagliga dödsfall och polisers mord i samband med Rodrigo Dutertes så kallade krig mot droger".

Polisen uppges ha dödat fler än 5 300 misstänkta droghandlare och droganvändare sedan Rodrigo Duterte valdes till president för tre år sedan. Enligt vissa människorättsgrupper är antalet döda minst tre gånger högre.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons