Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Fängelsedom för vapenbrott överklagas

Brott • Publicerad 13 juni 2019
Den man i 30-årsåldern som av Jönköpings tingsrätt dömts till fem års fängelse för synnerligen grovt vapenbrott överklagar domen. Arkivbild.
Den man i 30-årsåldern som av Jönköpings tingsrätt dömts till fem års fängelse för synnerligen grovt vapenbrott överklagar domen. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

En man i 30-årsåldern som av Jönköpings tingsrätt dömts till fem års fängelse för synnerligen grovt vapenbrott överklagar domen.

Genom sitt ombud begär han att bli frikänd, eller att straffet ska sänkas. Han hävdar att tingsrätten gjort en felaktig bedömning av bevisen och att han inte har någon koppling till den autonoma vänstern som åklagaren påstått.

Annons

Även åklagaren överklagar domen och säger att straffvärdet borde vara högre än fem år.

Det var två personer som upptäckte vapendelarna sedan de brutit sig in i en container i ett industriområde i Taberg. Totalt handlar det om ett halvautomatiskt gevär och delar som skulle ha räckt till ytterligare fyra funktionsdugliga vapen. Den åtalade mannen har erkänt att han hyrt containern, men förnekar att det är hans vapen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons