Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Fack inför skyddsstopp efter skjutning

Brott • Publicerad 9 oktober 2019
Fackförbundet Transport har infört ett skyddsstopp efter skottlossningen i Rinkeby i nordvästra Stockholm då en väktare skottskadades. Arkivbild.
Fackförbundet Transport har infört ett skyddsstopp efter skottlossningen i Rinkeby i nordvästra Stockholm då en väktare skottskadades. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Väktare får för tillfället inte arbeta i Rinkeby efter skjutningen i Stockholmsförorten då en väktare skottskadades. Fackförbundet Transports så kallade skyddstopp gäller för de vaktbolag som arbetar i området, rapporterar .

Det var på måndagskvällen som två väktare blev beskjutna under en rond. En av väktarna skadades i benen och fördes till sjukhus.

Annons

Under tisdagen införde Transsport regionala skyddsombud skyddstopp. Men redan innan stoppet infördes hade flera arbetsgivare på eget initiativ beslutat att inte låta sina anställda arbeta i Rinkeby.

– De upplever att det är för farligt att arbeta där, säger Martin Miljeteig, centralt arbetsmiljöombud, till tidningen.

Skyddsstoppet kan komma att hävas ganska snart. På onsdagen hölls polisen och vaktbolagen ett krismöte om det inträffade.

Ingen misstänkt har gripits för skottlossningen i måndags.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons