Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Facebook stoppar appar på Huaweimobiler

Ekonomi • Publicerad 7 juni 2019
Facebook Incs appar kommer inte att finnas förinstallerade på nyproducerade Huaweitelefoner. Arkivbild.Foto: Jenny Kane/AP/TT

Nya Huaweitelefoner kommer inte att lämna fabrikerna med apparna Facebook, Instagram och Whatsapp förinstallerade.

Beskedet från sociala medier-jätten Facebook tros bli ett hårt slag mot den kinesiska mobiltelefontillverkaren som är under stor press sedan USA meddelat att man vill införa ett förbud för amerikanska företag från att leverera hård- och mjukvara till Huawei.

Annons

Personer som redan har apparna installerade kommer dock fortsatt att kunna använda dem och få uppdateringar, uppger Facebook för Reuters. På aktuella telefonmodeller i handeln ska det också gå att ladda ner apparna via Google Play Store.

Google har tidigare sagt att man kommer att stänga ute Huawei från operativsystemet Android vilket skulle innebära att appar som Google Play Store och Gmail försvinner från kommande Huaweimodeller.

I maj utlyste USA:s president Donald Trump ett nationellt nödläge på telekommunikationsområdet riktat mot kinesiska företag. Ett förbud mot amerikansk teknikexport till kinesiska Huawei planeras träda i kraft i augusti.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons