Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

F1-förarna vill påverka valen av banor

Formel 1-förarna vet vad för typ av bana som bidrar till bra racing.
Det säger den femfaldige världsmästaren Lewis Hamilton som vill att förarna ska få mer att säga till om.
Bilsport • Publicerad 15 juli 2019
Lewis Hamilton, här i tätklungan på Silverstone, vill att förarna ska få mer att säga till om angående banorna. Arkivbild.
Lewis Hamilton, här i tätklungan på Silverstone, vill att förarna ska få mer att säga till om angående banorna. Arkivbild.Foto: Luca Bruno/AP/TT

Lewis Hamilton toppar mästerskapet och vann i söndags på den klassiska banan Silverstone. I förra veckan stod det klart att banan, belägen nordväst om London, kommer fortsätta att vara en del av formel 1 under de fem kommande säsongerna.

En som gillar Silverstone är Hamilton, som för sjätte gången i karriären vann på banan – nytt rekord. Enligt britten är Silverstone ett exempel på en bana som bjuder upp till bra racing, vilket gör det roligare för både förarna och publiken.

Hyllar Silverstone

Annons

– Det finns ställen där man åker som i ett tåg. Så vad föredrar man? Att ha lopp i länder bara för att ha ett lopp där – eller vill man ha ett fantastiskt lopp som det här (Silverstone), säger Hamilton.

– Det finns lopp som har valts för framtiden där det inte kommer att vara särskilt bra racing, och det finns de som redan är på kalendern som inte är särskilt bra, säger han.

Vad det var för lopp som världsmästaren syftade på framgick inte, men nästa säsong tillkommer ett stadslopp i Hanoi, Vietnam, samt ett lopp på den nederländska banan Zandvoort.

"Alla älskar bra racing"

Hamilton föreslår att förarna borde få mer utrymme till att föreslå förbättringar på banor som redan används samt ge råd angående nya banor.

– Jag är säker på att många av banorna är på kalendern av politiska skäl och pengar i stället för att fokusera på om det är bra racing eller inte. Från vår (förarnas) synvinkel är det inte särskilt kul. Vi älskar racing. Alla älskar bra racing och det är så det borde vara, säger han.

– Vi är väldigt måna om att ge vår feedback eftersom vi sitter i bilarna. Vi vet exakt vilka typer av banor som resulterar i bra racing, vi har den känslan.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons