Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Polisen: Vi jobbar på det med full kraft

Brott • Publicerad 11 juni 2019
Polis på plats och spärrar av efter en explosion i en portuppgång på Von Lingens väg i Rosengård i Malmö natten till tisdagen.
Polis på plats och spärrar av efter en explosion i en portuppgång på Von Lingens väg i Rosengård i Malmö natten till tisdagen.Foto: Johan Nilsson/TT

Ingen har ännu gripits efter nattens explosioner i Malmö. Första larmet kom strax efter klockan 02 från en trappuppgång i Rosengård. Det andra kom drygt en timme senare från Adelgatan i centrala Malmö, utanför en nattklubb, som var stängd.

Bilder från platserna visar på omfattade skador vid entréerna. Polisen vet inte vad som ligger bakom händelserna.

Annons

– Vi jobbar på det med full kraft, säger Jonas Karlberg som är gruppchef vid grova brott i Malmö.

I övrigt är polisen förtegen rörande sprängningarna och huruvida de hänger ihop med gårdagens dödskjutning av en ung man i staden.

Vid halv sju meddelade polisen att bombteknikerna avslutat arbetet i Rosengård och att avspärrningarna där hävts. På Adelgatan kvarstår avspärrningarna under morgonen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons