Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Europol: IS riktar in sig på unga kvinnor

Europa • Publicerad 14 juni 2019
Europol oroas av att terrorrörelsen IS i allt högre grad söker unga kvinnliga rekryter. Arkivbild av polisorganisationens högkvarter i nederländska Haag.
Europol oroas av att terrorrörelsen IS i allt högre grad söker unga kvinnliga rekryter. Arkivbild av polisorganisationens högkvarter i nederländska Haag.Foto: Peter Dejong/AP/TT

Terrorrörelsen IS riktar in sig på unga kvinnor i nya försök att rekrytera medlemmar, enligt EU:s polisorganisation Europol.

– IS propaganda riktar sig till kvinnor mellan 16 och 25, säger Manuel Navarette, chef vid Europols enhet för kontraterrorism, och tillägger att organisationen tycks begära att kvinnor och barn och unga ska ta ett större ansvar i dess aktiviteter.

Annons

Organisationen har tagit fram en rapport i ämnet, där det beskrivs hur IS ultrakonservativa syn på kvinnor har justerats något, för att de ska ta en mer aktiv roll inom rörelsen.

"Det finns en oro att denna ökande inblandning av kvinnor kan bana väg för potentiellt stora förändringar i jihadistkvinnors roll i framtiden", står det i Europols rapport.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons