Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Eldningsförbud på flera håll

Väder • Publicerad 7 juni 2019
Sugen på grillat? När det är eldningsförbud gäller strikt regler för hur det görs. Arkivbild.
Sugen på grillat? När det är eldningsförbud gäller strikt regler för hur det görs. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg / TT

Det råder enligt SMHI risk för skogsbrand i stora delar av östra Sverige, och sedan lunchtid är det förbjudet att elda utomhus på flera platser längst ner i sydost. Hela Blekinge län omfattas av eldningsförbud, liksom flera kommuner i Kalmar län – Kalmar, Nybro, Emmaboda, Mörbylånga, Borgholm, Torsås, Oskarshamn, Högsby och Mönsterås.

Orsaken till eldningsförbudet, som innebär ett förbud mot att elda i skog och mark, är den torka som råder.

Annons

Även i Stockholmstrakten är det torrt. Det råder inget eldningsförbud, men från och med i dag avråder räddningstjänsterna i länet från eldning, skriver Södertörns brandförsvarsförbund på sin

Enligt ett pressutskick från Länsstyrelsen i Kalmar ska den som är grillsugen se till att grilla på platser som är utformade specifikt för detta ändamål – som exempelvis iordningsställda grillplatser ute i naturen. Ett alternativ är att grilla på egen tomt, i egen grill.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons