Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ekroth blir tv-expert – öppnar för Sverige

Petronella Ekroth har lämnat italienska Juventus och nu är det klart hon kommer att arbeta som ny Premier League-expert i tv.
Ett arbete som kan bidra till en återkomst till allsvenskan.
Fotboll • Publicerad 9 juli 2019
Petronella Ekroth under sin tid i Djurgården. Arkivbild.
Petronella Ekroth under sin tid i Djurgården. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Hon är fortfarande klubblös efter att ha lämnat Juventus efter ett år i den italienska klubben. En sejour som hon i podcasten "Ofiltrerat" beskrev som att "vara lite i ett fängelse".

I höst kommer hon att arbeta som expert i Viasat och Viaplays sändningar från Premier League. Ett jobb på svensk mark som gör att en återkomst till spel i Sverige är allt troligare.

Annons

"Jag tror att jag kanske tänkt lite annorlunda kring min fortsatta spelarkarriär om NENT Group inte varit med i bilden, då hade det känts enklare att dra till ett annat land. Nu är det värt att stanna hemma, och samtidigt satsa på expertuppdraget vid sidan om", säger hon i ett pressmeddelande.

Ekroth har bland annat ett förflutet i Linköping, AIK och Hammarby. Innan hon lämnade för Juventus tillbringade hon två säsonger i Djurgården där hon noterades för 48 matcher.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons