Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Duplantis tvåa – och 358:a

Det blev inget nytt sexmetershopp för stavhopparen Armand Duplantis i de amerikanska collegemästerskapen.
Svensken kunde i stället jubla över sin bror Antoine, som tagit ett steg närmare ett proffskontrakt i baseboll.
Friidrott/baseboll • Publicerad 6 juni 2019
Stavhopparen Armand Duplantis på Louisiana State University i november i fjol. Duplantis blev tvåa i de amerikanska collegemästerskapen.
Stavhopparen Armand Duplantis på Louisiana State University i november i fjol. Duplantis blev tvåa i de amerikanska collegemästerskapen.Foto: David Hjorter/TT

Armand Duplantis klarade 5,85 meter i collegemästerskapen i Austin, Texas, men misslyckades på högre höjder. Han fick nöja sig med en andraplats i tävlingen, som blev en utdragen historia.

Svensken slarvrev redan i sitt ingångshopp på 5,50, och tog sedan 5,70 och 5,80 i sina första försök, trots att han fick vänta mer än en halvtimme mellan varje försök. På 5,90 rev Duplantis. För att vinna tävlingen var han tvungen att ta nästa höjd, men 5,95 blev för svårt och Duplantis rev de två sparade försöken.

Annons

I maj satte Duplantis världsårsbästa med ett hopp på sex meter på en collegetävling i Fayetteville, Arkansas. I augusti i fjol hoppade Armand Duplantis under EM i Berlin som förste svensk över sex meter.

South Dakotas Chris Nilsen vann collegemästerskapen med ett hopp över 5,95.

Onsdagen blev desto roligare för Armands storebror Antoine, som tidigare på dagen nåddes av ett roligt besked. 22-åringen är redan en av universitetet Louisiana States allra bästa spelare någonsin i baseboll och blev på onsdagen draftad av MLB-laget New York Mets.

Duplantis valdes i den 12:e rundan, som nummer 358, skriver på sin hemsida.

Martin Yngve/TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons