Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Döms för mordbrand efter telefonavlyssning

Brott • Publicerad 11 juli 2019
Tre män döms för grov mordbrand. Arkivbild.
Tre män döms för grov mordbrand. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson

I mitten på januari började det brinna i ett hus i Fagerås nordväst om Karlstad. Länge såg det ut som om branden skulle förbli ouppklarad. Men efter telefonavlyssning har nu tre män dömts till långa fängelsestraff, skriver .

Polisen kontrollerade vilka mobiltelefoner som funnits i området vid tiden för branden och fick tillstånd att avlyssna två personer. Snart kunde en tredje ringas in via avlyssningen.

Annons

Vid ett tillfälle diskuterade en av männen ett polisförhör han just suttit i:

– Det hade tagit sig riktigt bra. En minut senare om inte nån upptäckt det så hade de inte överlevt inne i huset där, sade mannen.

Nu döms alla tre av Värmlands tingsrätt till sju års fängelse för grov mordbrand. Trion har hela tiden nekat till brott. Tingsrätten säger att motivet till branden var en skuld mannen i huset hade till en av de tre dömda.

I huset låg en man, en kvinna och hennes två barnbarn och sov. De väcktes av en granne och hann rädda sig ut. Ingen skadades, men de boende i den hårdast drabbade lägenheten har tvingats flytta.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons