Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Tusentals cyklister i mål efter Vätternrundan

Omkring 2 500 cyklister har hittills gått i mål i Motala efter att ha avverkat Vätternrundans 30 mil på cykel.
Cykling • Publicerad 15 juni 2019
Cyklister mellan Motala och Vadstena efter fredagskvällens start av Vätternrundan.Foto: Jeppe Gustafsson/TT

Årets klassiska cykelmotionslopp har börjat bra. Natten har varit lugn utan några större incidenter.

– So far, so good. Det har varit en väldigt lugn start. Det har varit fint väder, nästan vindstilla och Vättern har legat blank, säger Ulrika Smith Svenstedt.

Annons

Strax efter tio på lördagsförmiddagen hade 17 813 cyklister startat, varav 2 500 gått i mål. Vid lunch startar ytterligare omkring 1 800 cyklister i snabbgrupperna.

Det fina vädret har hittills varit gynnsamt.

– Vädret hjälper ju absolut till så att det blivit mindre incidenter under natten, att det inte är halt, inte blåsigt och inte regnigt, säger Ulrika Smith Svenstedt.

Startskottet för de första cyklisterna gick halv åtta på fredagskvällen från Stora torget i Motala. Strax under 23 000 personer har anmält sig till årets Vätternrunda som är den 54:e i ordningen. Vätternrundan har deltagare från hela världen. I årets lopp är omkring 30 procent av deltagarna utländska cyklister, de flesta av dem kommer från Tyskland och våra grannländer.

Den första Vätternrundan genomfördes 1966. Cykelloppet är världens största motionslopp och äger rum i juni varje år. Start och mål för loppet är i Motala i Östergötland.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons