Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Cyklade in på militärens skjutövning

Brott • Publicerad 11 juli 2019
Mitt under en skarp skjutövning i Uddevalla i mars kom en man i träningskläder cyklandes in på skjutbanan. Arkivbild.
Mitt under en skarp skjutövning i Uddevalla i mars kom en man i träningskläder cyklandes in på skjutbanan. Arkivbild.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Mitt under en skarp skjutövning i Uddevalla fick militären en överraskning som kunde slutat illa. Plötsligt kom en man i träningskläder cyklandes in på skjutbanan. Övningen hade pågått i över en timme då någon larmade om eld upphör.

– Är du helt jävla dum i huvudet. Du är 50 meter från döden, ska skyddsvakten ha ropat när han fick se att cyklisten var på väg mot övningens målterräng, .

Mannen, som är i 45-årsåldern har sagt att han inte märkte av militärövningen, skriver tidningen. Händelsen inträffade i mars och mannen har nu åtalats vid Uddevalla tingsrätt för obehörigt tillträde till skyddsobjekt.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons