Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Cyberattack mot meddelande-app i Hongkong

Hongkong/Kina • Publicerad 13 juni 2019
Demonstranter i Hongkong använder sina telefoner.
Demonstranter i Hongkong använder sina telefoner.Foto: Kin Cheung/AP/TT

Meddelandetjänsten Telegram, som låter sina användare skicka krypterade meddelanden, har utsatts för en omfattande cyberattack.

Enligt företagets vd har man kunnat konstatera att attacken kom från kinesiskt håll, vilket kopplas samman med de stora demonstrationerna i Hongkong.

Annons

Många demonstranter i Hongkong har använt sig av Telegram för att undgå övervakning och koordinera protesterna mot den omstridda utlämningslagen. På onsdagen, då polis använde bland annat tårgas och gummikulor mot demonstranterna, meddelade Telegram att man utsatts för en hackerattack och att många användare upplevde stora problem med att använda appen.

Kina tillbakavisar anklagelserna.

"Det jag kan säga är att Kina alltid har motsatt sig alla former av cyberattacker. Kina är också ett offer för cyberattacker", säger Geng Shuang, talesperson för Kinas utrikesdepartement.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons