Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Cohens brev såldes för åtta miljoner

Musik • Publicerad 14 juni 2019
Leonard Cohens brev har sålts på auktion. Arkivbild.
Leonard Cohens brev har sålts på auktion. Arkivbild.Foto: Robb CohenRobbsPhotos/Invision/AP/TT

Ett femtiotal kärleksbrev från den kanadensiske artisten Leonard Cohen till norskan Marianne Ihlen har sålts på auktion för motsvarande nära 8,3 miljoner kronor.

Breven, som skrevs under 1960- och 70-talet, såldes av Ihlens släktingar. Ett av dem, skrivet i december 1960, klubbades för 56 250 dollar (cirka 530 000 kronor), att jämföra med utropspriset på 10 000 dollar, uppger auktionshuset Christie's.

Annons

Ihlen och Cohen träffades på den grekiska ön Hydra 1960 och hon inspirerade honom till flera av hans mest kända låtar, exempelvis "Bird on a wire" och "Hey, that's no way to say goodbye", men framför allt "So long, Marianne" från 1967.

Marianne Ihlen dog i leukemi i juli 2016, 81 år gammal. Leonard Cohen, som också drabbades av leukemi, alved i november samma år, 82 år gammal.

En dokumentär om paret, "Marianne & Leonard: Words of love", har biopremiär i USA i juli.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons