Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Chelsea överklagar transferförbud till Cas

Fotboll • Publicerad 7 juni 2019
Eden Hazard gjorde sannolikt sin sista match för Chelsea i Europa League-finalen där det blev vinst mot Arsenal.
Eden Hazard gjorde sannolikt sin sista match för Chelsea i Europa League-finalen där det blev vinst mot Arsenal.Foto: Luca Bruno/AP/TT

Det internationella fotbollsförbundet Fifa har förbjudit Chelsea att värva spelare de kommande två transferfönstren. Nu väljer Premier League-klubben att överklaga beslutet till idrottens skiljedomstol Cas i hopp om att få förbudet hävt eller förkortat.

Anledningen till Fifas dom är att Chelsea anses ha brutit mot reglerna gällande rekrytering av minderåriga spelare. Förutom transferförbudet har klubben även straffats med ett bötesbelopp på 600 000 schweizerfranc (motsvarande drygt 5,6 miljoner kronor).

Det står mer eller mindre klart att den belgiske storstjärnan Eden Hazard lämnar Chelsea för Real Madrid och Londonklubben lär således vara i stort behov av att förstärka sin trupp i sommar för att ersätta sin nyckelspelare.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons