Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Cas-medlem till Messi: "Be om ursäkt"

Fotboll • Publicerad 16 juli 2019
Lionel Messi blev utvisad i Argentinas bronsmatch mot Chile i Copa América. Nu uppmanas han att be om ursäkt för vad han sade om det sydamerikanska fotbollsförbundet och mästerskapet. Arkivbild.
Lionel Messi blev utvisad i Argentinas bronsmatch mot Chile i Copa América. Nu uppmanas han att be om ursäkt för vad han sade om det sydamerikanska fotbollsförbundet och mästerskapet. Arkivbild.Foto: Nelson Antoine/AP/TT

Lionel Messi riskerar att straffas hårt efter sina korruptionsanklagelser under Copa América. Enligt den spanska sporttidningen As kan 32-årige Messi stoppas från landslagsspel i två år. Nu uppmanas han av Gustavo Abreu, en argentinsk domare i idrottens skiljedomstol Cas, att backa från sina uttalanden.

– Han borde be om ursäkt så att de inte straffar honom, säger Gustavo Abreu till radiokanalen Club Octubre.

Annons

Cas-domaren råder även det argentinska fotbollsförbundet att kontakta Messi för att få honom att beklaga sina uttalanden.

Den kritik som Messi riktade mot Copa América var stenhård. Den argentinske anfallsstjärnan sade bland annat efter bronsmatchen mot Chile, som Argentina vann med 2–1, att turneringen var riggad till Brasiliens favör och att Argentina "inte behövde vara en del av den här korruptionen", enligt argentinska Clarín.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons