Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Carrie Lam fördömer våld mot polisen

Hongkong • Publicerad 15 juli 2019
Demonstranter i Hongkong drabbade samman med polis under söndagen.
Demonstranter i Hongkong drabbade samman med polis under söndagen.Foto: Kin Cheung/AP/TT

Hongkongs ledare säger att demonstranter som varit inblandade i de senaste sammandrabbningarna med polisen kan beskrivas som "upprorsmakare". Under ett besök på ett sjukhus där tre poliser behandlas för skador som de fått i sammandrabbningar med demonstranter säger Carrie Lam att hon stöttar polisens arbete med att upprätthålla lagen och söka de ansvariga.

Den senaste tiden har en mängd stora och ibland våldsamma protester hållits i Hongkong, mot ett lagförslag som skulle innebära att misstänkta brottslingar kan utlämnas till Fastlandskina. Lagförslaget har lagts på hyllan men protesterna har fortsatt.

Annons

Många som motsätter sig lagförslaget anser att det hotar Hongkongs rättssäkerhet och vill att det helt ska dras tillbaka och att Lam avgår.

Ett polisfackförbund i Hongkong uppmanar polischefer att se till att poliserna har bättre skydd inför fortsatta protester de närmaste veckorna, enligt ett brev som nyhetsbyrån Reuters har tagit del av.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons