Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Brisbane blickar mot nytt Australien-OS

Australiska Brisbane överväger att ge sig in i striden om att få arrangera sommar-OS 2032. Landets premiärminister stödjer planerna.
Olympiskt • Publicerad 1 juli 2019
Brisbane i Australien är intresserat av att arrangera sommar-OS 2032. Arkivbild.
Brisbane i Australien är intresserat av att arrangera sommar-OS 2032. Arkivbild.Foto: Gustav Sjöholm/TT

Många minns Olympiska spelen i Sydney år 2000 med värme, inte minst australiensarna själva. Nu överväger Brisbane i Queensland om att försöka få till ett andra australiskt OS.

– Ett Brisbane-OS har potential att bli avgörande för sydöstra Queensland och min regering kommer att vara där varje steg på vägen, säger premiärminister Scott Morrison, som pekar på arbetstillfällen, en ekonomisk boom och chansen att få visa upp delstaten på plussidan.

Annons

Eftersom 2024 och 2028 års sommarspel äger rum i Paris respektive Los Angeles är det tänkbart att 2032 kommer att hamna i Asien eller Oceanien. Hittills har indonesiska Jakarta ansökt och indiska Bombay har visat intresse, vilket kan vara tecken på att intresset för att söka sommarspelen ökar. Både Los Angeles och Paris var ensamma kandidater vid slutomröstningen.

Brisbane har redan lyckats att imponera på IOK:s ordförande Thomas Bach. Många av arenorna uppges vara på plats då närliggande staden Gold Coast arrangerade Samväldesspelen förra året, där Brisbane stod för velodromcyklingen och skyttetävlingarna.

– Jag var verkligen imponerad, måste jag säga, när jag såg infrastrukturen som var på plats, idrottsinfrastrukturen, sade Bach efter ett besök i staden i maj.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons