1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Brand i kraftverk släckt

Brand • Publicerad 14 oktober 2019
En transformatorstation i Harsprångets kraftverk nära Porjus i Jokkmokks kommun totalförstördes i natt i en brand. Arkivbild.
En transformatorstation i Harsprångets kraftverk nära Porjus i Jokkmokks kommun totalförstördes i natt i en brand. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson / TT

Den brand som i natt bröt ut i en transformatorstation i Harsprångets kraftverk nära Porjus i Jokkmokks kommun är släckt.

– Transformatorstationen är totalskadad. Det var en fullt utvecklad brand när vi kom till platsen, det fanns inget vi kunde göra, säger Adam Dahlberg, inre befäl på räddningstjänsten till TT.

Omkring åtta kubikmeter olja fanns i byggnaden.

– Vi lät oljan brinna för att den inte skulle läcka ut i markerna, säger han.

Enligt Vattenfall startade branden i samband med att man gjorde en omkoppling inför ett kommande arbete. På grund av giftig rök utfärdades ett VMA (viktigt meddelande till allmänheten), som senare hävdes. Inga kunder drabbades.

Räddningstjänsten lämnade platsen vid 4-tiden på måndagsmorgonen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.