Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Blixtnedslag på kollo – ungdomar tas om hand

Olyckor • Publicerad 14 juli 2019
Blixten slog ned vid ett kollo i Småland på lördagseftermiddagen. Arkivbild.
Blixten slog ned vid ett kollo i Småland på lördagseftermiddagen. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Blixten slog ner i närheten av ett kollo i Uppvidinge kommun i Småland på lördagseftermiddagen. Sju ungdomar fick uppsöka vård för kontroll.

– De första uppgifterna talar för att ingen blev fysiskt skadad, men sedan har ambulanssjukvården kommit och gjort kontroller och då gjort bedömningen att sju ungdomar ska föras till vården för kontroll, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist till TT.

Annons

Enligt Region Kronoberg fördes fyra till en vårdcentral och tre fick på grund av lindriga skador följa med ambulans till sjukhus, skriver

Ett 100-tal ungdomar i åldrarna 13–15 år från Tyskland befinner sig på lägret vid Hjärtsjön i Uppvidinge. Platsen ligger några mil nordost om Växjö, strax söder om Åseda.

Blixtnedslaget inträffade vid 14.30-tiden på lördagen. Vid samma tid rapporterades ovädret ha orsakat omfattande strömavbrott i Uppvidinge och grannkommunerna Växjö och Nybro. Över 3 000 abonnenter blev utan el.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons