Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Biden tappar – men är fortfarande populärast

Stödet för USA:s förre vicepresident Joe Biden, som hoppas bli Demokraternas presidentkandidat inför valet nästa år, har minskat något efter partiets första tv-debatter, visar en sammanställning av aktuella mätningar. Men han leder fortfarande stort.
USA • Publicerad 2 juli 2019
Före detta vicepresidenten Joe Biden tappar stöd, men är fortfarande den demokratiske presidentaspirant som är populärast.
Före detta vicepresidenten Joe Biden tappar stöd, men är fortfarande den demokratiske presidentaspirant som är populärast.Foto: Charles Rex Arbogast/AP/TT

Före debatterna, som hölls i slutet av förra veckan, ville 32 procent av de demokratiska väljarna se Biden som president Donald Trumps motståndare i valet. Nu är andelen 29,9 procent, enligt politiksajten sammanvägning av sju opinionsundersökningar.

Biden har dock fortfarande en betryggande ledning. Han är 12,9 procentenheter före tvåan, Vermontsenatorn Bernie Sanders, som har ett stöd på 17 procent. Därefter kommer Massachusettssenatorn Elizabeth Warren med ett stöd på 13,4 procent och Kaliforniensenatorn Kamala Harris med 10 procent.

Annons

Flera bedömare anser att Harris gjorde bra ifrån sig i debatten, där hon bland annat ifrågasatte den mångårige Delawaresenatorn Bidens uppmärksammade uttalande om gamla tiders "hövlighet" i senaten, i vilket han sade att han till och med kunnat samarbeta med politiker som var för segregation.

Enligt en enskild opinionsundersökning som CNN har publicerat, och som är inräknad i Real Clear Politics genomsnitt, hamnar Kamala Harris på andra plats bland aspiranterna, med ett stöd på 17 procent.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons