Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Arvidsson mot världseliten – i padel

Den förra svenska tennisstjärnan Sofia Arvidsson är van att ställas mot världens bästa. Nu får hon göra det även i padel.
Padel • Publicerad 10 juni 2019
Sofia Arvidsson i padelhallen. Arkivbild.
Sofia Arvidsson i padelhallen. Arkivbild.Foto: Sören Andersson/TT

35-åringa Arvidsson, rankad etta i Sverige i sporten, har fått ett wildcard till Swedish Padel Open i Båstad i slutet av juni – där hon själv är sportchef.

– Den sista tiden har folk börjat ställa lite frågor. Jag har ju ett jobb som sportchef att sköta i första hand. Men övriga i organisationen tycker att jag ska spela, och man är ju kvinna så två saker samtidigt är inga problem, säger Arvidsson skämtsamt till .

Annons

Under tenniskarriären vann hon två WTA-titlar och var som bäst rankad 29:a i världen.

I Swedish Padel Open kommer hon att spela tillsammans med 17-åriga spanjorskan Nuria Vivancos, rankad 67:a i världen. Duon har aldrig spelat ihop förut.

Så vad tror Arvidsson om deras chanser att vinna en match?

– Det beror ju på vad man får för lottning. Jag har slagit vissa spelare på träning som ligger runt 40-50, men det är svårt att säga. Man får vara ödmjuk inför uppgiften. Vi kan ju få möta ett par som är topp åtta eller så får vi möta ett lägre rankat par. Det ska bli kul i alla fall.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons