Andersson historisk målskytt i Bundesliga

Fotboll • Publicerad 24 augusti 2019
Sebastian Andersson gjorde Union Berlins första mål någonsin i Bundesliga. Arkivbild.Foto: Andreas Gora/AP/TT

Sebastian Andersson har skrivit in sig i historieböckerna i den tyska huvudstaden.

På lördagen blev han nämligen Union Berlins första målskytt i Bundesliga genom tiderna – och säkrade samtidigt nykomlingens första poäng någonsin i den tyska högstaligan.

Borta mot Augsburg kvitterade den svenske landslagsanfallaren till 1–1 i den 80:e minuten, ett mål som blev matchens sista. Andersson, som inledde på bänken men byttes in med 20 minuter kvar att spela, kunde enkelt rulla bollen i mål när han efter en fin framspelning från lagkamraten Sebastian Polter, även han inbytt i den andra halvleken, överlistade målvakten Tomas Koubek.

I den första omgången förlorade Union Berlin mot Emil Forsbergs RB Leipzig med hela 0–4.