Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Myndighet ber Trump sparka Conway

USA • Publicerad 13 juni 2019
Kellyanne Conway. Arkivbild.
Kellyanne Conway. Arkivbild.Foto: Andrew Harnik/AP/TT

Kellyanne Conway, en av USA:s president Donald Trumps närmaste rådgivare, har brutit mot lagen vid ett flertal tillfällen. Det anser en amerikansk tillsynsmyndighet som nu har begärt att hon lämnar sin post.

I ett brev till Donald Trump rekommenderar federala Särskilda åklagarens kansli (OSC) presidenten att entlediga Conway.

Annons

Enligt OSC, som ser till att den så kallade Hatch-lagen från 1939 efterlevs, har Conway gjort politiska uttalanden som inte är förenliga med hennes roll. Uttalandena handlar om att hon i intervjuer och inlägg på sociala medier kritiserat demokratiska presidentkandidater, skriver Politico.

"Conways överträdelser skulle, om de lämnas obestraffade, skicka ett budskap till samtliga federalt anställda att de inte behöver följa restriktionerna i Hatch-lagen. Hennes handlingar urholkar grundprincipen i vårt demokratiska system", heter det bland annat i brevet till Trump rapporterar CNN.

Lagen omfattar inte presidenten eller vicepresidenten.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons