Men i andra halvlek hämtade stockholmarna upp 0–2 till 2–2 mot Norrköping.
En poäng, precis vad som krävdes.
Här är dramat i den allsvenska slutomgången – minut för minut.
Fotboll • Publicerad 2 november 2019
Mohamed Buya Turays 2–2-kvittering mot Norrköping, målet som ordnade Djurgårdens guldfest.Foto: Janerik Henriksson/TT

13.00: Dramat startar.

13.10: Mardrömsstart för Djurgården. Norrköpings Rasmus Lauritsen sätter 1–0 efter åtta minuter. Men Dif är fortfarande kvar i topp eftersom varken Malmö eller Hammarby leder sina matcher.

13.11: Rasmus Bengtsson gör 1–0 mot Örebro. MFF upp i serieledning.

13.15. Ny chock för Djurgården. Sead Haksabanovic ökar till 2–0 i Norrköping.

13.16: Malmö stärker guldgreppet när Arnór Traustason sätter 2–0 mot Örebro.

13.36: Hammarby tar ledningen mot Häcken genom Alexander Kacaniklic. "Bajen" behöver i det här läget göra ytterligare två mål för att ta guldet.

13.50: Malmö FF är mästare med 45 minuter kvar av säsongen. Ställningen i halvtid: 1) MFF 65 poäng, 2) Hammarby 65, 3) Djurgården 65.

14.10: MFF är några centimeter från 3–0 när Marcus Rosenberg träffar stolpen.

14.11: Dramatisk minut. Först kvitterar Häcken till 1–1 mot Hammarby, några sekunder senare reducerar Djurgårdens Jesper Karlström till 1–2 mot "Peking". MFF kvar i topp – men Dif behöver bara ett mål till för SM-guld.

14.18: Sören Rieks sätter 3–0 för MFF.

14.22: Markus Rosenberg blir målskytt i sin sista allsvenska match. MFF-stjärnans 4–0 betyder framför allt att Hammarby i praktiken kan glömma guldet.

14.22: Guldet tillbaka hos Djurgården när Mohamed Buya Turay kvitterar till 2–2 mot Norrköping.

14.29: 5–0 till Malmö FF efter nytt Rosenberg-mål.

14.35: Gudmundur Thorarinsson får sitt andra gula kort och Norrköping tvingas avluta matchen med tio utespelare.

14.56: Domaren Glenn Nyberg blåser av matchen i Norrköping. 2–2 innebär att Djurgården tar den nödvändiga poängen och är svenska mästare 2019.