Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Klart: AIK får fortsätta på Hovet

AIK Hockey har fått det glädjebesked man har längtat efter. Klubben har kommit överens om nya villkor med Stockholm Live och får spela ishockey på Hovet kommande säsong.
Ishockey • Publicerad 9 juli 2019
AIK får jubla på Hovet även kommande säsong. Arkivbild.
AIK får jubla på Hovet även kommande säsong. Arkivbild.Foto: Ulf Palm/TT

Att AIK får spela sina hemmamatcher i hockeyallsvenskan på Hovet är ett välkommet besked för klubben. Det har varit diskussioner om att eventuellt spela kommande säsong i Vilundahallen i Väsby som ett alternativ utifall spel på Hovet inte blir av.

Men i den nya överenskommelsen med Stockholm Live – som gör att AIK får fortsätta på Hovet – har man kommit överens om en rad villkor som underlättar för AIK.

Skillnad från tidigare

Annons

AIK Hockeys vd, Anders Olson, kan inte gå in på den exakta överenskommelsen i avtalet men det rör sig om en anpassad hyra och att försöka öka intäkterna genom bland annat mat, dryck och exponering.

– Det är en skillnad från hur det har sett ut tidigare, säger Olson.

Avtalet mellan AIK Hockey och Stockholm Live sträcker sig endast över kommande säsong.

– Båda parter tyckte det var lämpligast i och med att villkoren är speciella. Vi får ju se vad utfallet blir efter den här säsongen, om vi till exempel spelar i samma serie och vad resultatet blir av de här insatserna som vi kommer göra för att försöka öka intäkterna, säger Olson.

TT: Finns det en risk att det blir samma procedur nästa år – att ni inte vet var ni ska spela?

– Ja, så länge det inte finns något långtidsavtal på plats finns det utrymme för att diskutera och förhandla. Det är klart, som jag nämnde tidigare har resultatet och utkomsten efter nästa säsong också stor bäring på hur vi kommer att fortsätta diskussionen med Stockholm Live.

"För stor och dyr

TT: Ni har klarat elitlicensen och får nu spela på Hovet – vad är de fortsatta utmaningarna ekonomiskt?

– Det är fortsatt en stor utmaning för alla hockeyallsvenska klubbar som har en ambition att sträva uppåt i seriesystemet. De fortsatta utmaningarna är att locka så stor publik till Hovet som möjligt för att kunna skapa intäkter för att kunna ställa ett slagkraftigt lag på isen. Även fast villkoren har förändrats den här säsongen så är de facto Hovet, i de flesta sammanhang, en för stor och dyr arena för hockeyallsvenskan. Så det är utmaningar som vi får fortsätta att jobba med, säger Olson.

Anton Johansson/TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons