Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

80 000 evakuerade efter översvämningar i Kina

Kina • Publicerad 11 juli 2019
Kinesisk paramilitär polis evakuerar människor efter översvämningar i Heyuan i södra Kina 10 juni 2019. Arkivbild.
Kinesisk paramilitär polis evakuerar människor efter översvämningar i Heyuan i södra Kina 10 juni 2019. Arkivbild.Foto: AP/TT

Kraftiga regn med påföljande översvämningar har tvingat nästan 80 000 människor i södra och östra Kina att lämna sina hem.

Skyfallen beskrivs som de kraftigaste på mer än ett halvsekel. Översvämningarna har förstört hus, skadat grödor och blockerat vägar och broar, vilket har skapat problem i bland annat tågtrafiken.

Annons

Enligt statlig kinesisk tv, som visar bilder på hus som står till hälften under vatten, väntas mer regn till helgen i flera av de drabbade områdena.

Myndighetskällor uppger att ovädret hittills orsakat förluster för motsvarande omkring 3,7 miljarder svenska kronor, med enorma ytor jordbruksmark förstörda och runt 1 600 kollapsade hem.

Extremväder blir allt mer vanligt förekommande i Kina. I år har rekordtemperaturer registrerats på flera håll i landet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons