Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

282 gripna efter Algeriets fotbollsseger

Frankrike • Publicerad 15 juli 2019
Stökiga firanden bröt ut i Frankrike på söndagskvällen efter att Algeriet slagit Nigeria i semifinalen i Afrikanska mästerskapen.
Stökiga firanden bröt ut i Frankrike på söndagskvällen efter att Algeriet slagit Nigeria i semifinalen i Afrikanska mästerskapen.Foto: Kamil Zihnioglu/AP/TT

Totalt 282 personer har gripits i Frankrike med anledning av stökiga firanden efter att Algeriet tagit sig vidare till final i Afrikanska mästerskapen, meddelar inrikesdepartementet.

Oroligheterna inleddes efter att Algeriet vunnit över Nigeria med 2–1 i semifinalen på söndagen. Gripandena gjordes på flera platser i landet.

Annons

249 personer sattes i fängsligt förvar.

Inrikesminister Christophe Castaner har under måndagen gratulerat polis och räddningstjänst för den "snabba insats och professionalitet som begränsat våldet".

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons