Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

13-åring rövades bort – tre män döms

Brott • Publicerad 2 juli 2019
En 13-årig pojke misshandlades och blev intvingad i en bil av tre vuxna män. OBS: Bilden är arrangerad.
En 13-årig pojke misshandlades och blev intvingad i en bil av tre vuxna män. OBS: Bilden är arrangerad.Foto: Anders Wiklund/TT

En 13-årig pojke från Täby i norra Stockholm misshandlades och tvingades in i en bil, innan han dumpades i Hagaparken i Solna. Nu har tre män dömts i Svea hovrätt för bortrövandet och misshandeln, som inträffade i slutet av september förra året, skriver .

Pojken hade stämt träff med en två år äldre pojke som han hade haft en konflikt med, när han plötslig blev påhoppad och intvingad i en bil.

Annons

Enligt domen ska en av männen ha hotat pojken med att de tillhörde mc-gänget Hells Angels i samband med bortrövandet.

En man i 50-årsåldern döms nu till två års fängelse för olaga frihetsberövande, grovt olaga hot och misshandel. En man i 30-årsåldern döms till fängelse i ett år och åtta månader för olaga frihetsberövande och medhjälp till misshandel.

En tredje man, denne i 40-årsåldern, döms till villkorlig dom och samhällstjänst för anstiftan av olaga hot.

Männen, som tidigare friats av tingsrätten för gärningarna, döms också att betala skadestånd till 13-åringen. Samtliga nekar till brott.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons