Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Zelenskyj sparkar generaler: "Antihjältar"

President Volodymyr Zelenskyj sparkar två generaler och kallar dem "antihjältar" och "förrädare".
Ukraina • Publicerad 1 april 2022
Bild från Zelenskyjs videotal till nationen.
Bild från Zelenskyjs videotal till nationen.Foto: Ukrainas presidentkanslis presstjänst/AP/TT

En hittills sällsynt bild av ukrainsk oenighet trätt fram i Ukrainas president Volodymyr Zelenskyjs nattliga tal till nationen.

Under sitt videotal från Kiev berättade han att två ukrainska generaler har fråntagits sin militära rang, efter att de "brutit mot sin militära trohetsed till det ukrainska folket".

Annons

– I dag togs ytterligare ett beslut angående antihjältar. Jag har inte tid att ta itu med alla förrädare, men gradvis kommer de alla att straffas.

Han går inte in på vad som väntar de två generalerna.

Under torsdagen kallade Zelenskyj även hem Ukrainas ambassadörer från Georgien och Marocko efter att i hårda ordalag antytt att de inte gjort tillräckligt för att få stöd under kriget från länderna.

– Med all respekt, men om det inte blir några vapen, sanktioner eller restriktioner för ryska företag, så kan ni vara vänliga och se er om efter andra jobb, sade Zelenskyj i torsdags.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons