Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Zelenskyj: Över 70 000 ryska krigsbrott

Ukraina • Publicerad 4 mars 2023
Ukrainsk räddningstjänst inspekterar ett bombat hus i Zaporizjzja på fredagen.Foto: Andriy Andriyenko/AP/TT

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj träffade på fredagen USA:s justitieminister Merrick Garland och flera europeiska representanter under en konferens om internationell rätt och möjligheten att kunna ställa Ryssland till svars för misstänkta krigsbrott.

Över 70 000 ryska krigsförbrytelser har registrerats hittills, sade Zelenskyj i sitt öppningstal på konferensen, som hölls i Lviv i västra Ukraina.

Annons

– Men tyvärr vet vi inte om alla brott för tillfället, tillade han.

– En stor del av vårt territorium är fortfarande ockuperat och vi kan för närvarande inte på ett tillförlitligt sätt förutse hur många ryska brott vi skulle upptäcka efter det att ockupanterna har kastats ut.

På konferensen deltog även bland annat Storbritanniens justitieminister Victoria Prentis, den spanske justitiekanslern Álvaro García Ortiz och EU:s justitiekommissionär Didier Reynders.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons