Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Yüksel återvald som ledare – splittrar Nyans

Kritiserade Mikail Yüksel har återvalts som partiledare för Nyans på helgens extrainsatta kongress. Flera medlemmar lämnade mötet i protest och planerar att starta ett nytt parti, skriver .
Politik • Publicerad 10 december 2022
Partiet Nyans partiledare Mikail Yüksel. Arkivbild.
Partiet Nyans partiledare Mikail Yüksel. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

– Oppositionen inser att det inte går att rädda Nyans längre efter denna odemokratiska och orkestrerade extra kongress, och därför kommer det att bildas ett nytt parti, säger Hassan Khan, en av partiets grundare, till tidningen.

Partiet Nyans nådde framgångar i höstens val, med mandat i kommunfullmäktige i Botkyrka och Landskrona, men har skakats av en intern strid den senaste tiden.

Annons

Inför extrakongressen i Rinkeby i Stockholm har det tagits fram en rapport riktad mot Mikail Yüksel och den interna oppositionen har velat få honom utesluten.

Men på lördagen fick Yüksel ändå fortsatt förtroende.

– Nyans förnyas och rensas på okunniga och problemmakare. Det var några som var missnöjda på kongressen men det går inte att göra alla nöjda, säger han till Expressen.

– Vi har lärt oss av det som har hänt och dragit lärdomar.

Sead Busuladzic, kommunpolitiker i Landskrona, utmanade om partiledarrollen. Han anser att partiet varit för toppstyrt och är kritisk till hur vissa frågor hanterats, exempelvis desinformationskampanjen om att socialtjänsten kidnappar barn till muslimska föräldrar.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons